Agrement

Zona este deja celebra la nivel international pentru atractiile turistice pe care le ofera. Bisericile moldovenesti au cucerit multi turisti, iar in aceasta zona poti vizita manastirile Agapia,  Văratic, Neamţ, Secu, Sihăstria. Faima manastirii locale este explicata si prin existenta acelor exceptionale zugraveli executate de Nicolae Grigorescu in perioada 1858 - 1860.

Intr-o excursie prin imprejurimi poti admira Barajul Bicaz, Cheile Bicazului, Lacul Rosu, Manastirea Putna, Voronet, Gura Humorului, Sucevita si Moldovita. Pe drum, nu rata bunatatile produse de catre localnici si gusta din miere, dulceata, sau un vin bun, de tara.

Tot in aceasta zona poti sa rememorezi si povestile copilariei vizitand Casa memoriala Ion Creanga din Humulesti, Casa memorială Mihail Sadoveanu, sau poeziile romantice ale lui Mihai Eminescu, trecand prin Varatec unde se afla casa Veronicai Miclea. Multi poeti si scriitori s-au bucurat de linistea si frumusetea acestui loc, printre care se numara: Mihai Eminescu, Alexandru Vlahuta, Calistrat Hogas, Gala Galaction, Mihail Sadoveanu, Ionel Teodoreanu.

Nu in ultimul rand, iti recomandam sa vizitezi Cetatea Neamtului din Targu Neamt si sa te plimbi cu Telegondola Pietricica din Piatra Neamt.

Asadar nu iti ramane decat sa pleci la drum spre o vacanta de vis la Agapia unde te vei bucura de frumusetea naturii, sau sporturi reacreative: pescuitul, vanatoarea sau ciclismul.

BRD Hotels
BRD Societe Generale © 2013, Toate drepturile rezervate